• itulau_ulu_bg

E te iloa e uiga i le faʻaogaina ma le fesuiaiga o mea e tatala ai le PLA

Polymer porous material o se mea polymer ma le tele o pores e fausia e le kesi o loʻo salalau i totonu o mea polymer.
O lenei fausaga porous faʻapitoa e sili ona lelei mo le faʻaogaina o mea e faʻaogaina ai le leo, vavaeeseina ma le faʻapipiʻiina, faʻamalolo faʻamalolo faʻamalosi, faʻafuga ponaivi ma isi fanua.

mea7
meamea1

 mea2

O mea masani porous, e pei o le polypropylene ma le polyurethane, e le faigofie ona faʻaleagaina ma faʻaaogaina le suauu e fai ma mea mata, lea e mafua ai le faʻaleagaina o le siosiomaga.
O le mea lea, na amata ai e tagata ona suʻesuʻeina mea e mafai ona faʻaogaina ma tatala puʻu.

Fa'aaogāga o mea e fa'atalatala ai le PLA:

meafaitino3 mea4

E iai foʻi mea faʻaletonu a le PLA, lea e faʻatapulaʻa ai lona faʻaogaina i le fanua o mea faʻapipiʻi, e pei o le:

1. Ma'a'ai ma'a'ai, maualalo le malosi tensile ma leai se elasticity o mea fa'alava.
2. Fa'agesegese le fa'aleagaina.
Afai e tuu i totonu o le tino mo se taimi umi o se fualaau faasaina, e mafai ona mafua ai le mumu.
3. Fa'avai.
E maualalo le vavalalata mo sela, pe a fai e fai ma ponaivi fau po'o sela fa'amanu e faigata ona pipii ma fa'ateleina.

Ina ia faʻaleleia le faʻaletonu o mea e tatala ai le PLA, faʻafefiloi, faʻatumu, copolymerization ma isi auala na faʻaaogaina e faʻaleleia atili ai mea e faʻaogaina ai le PLA.
O lo'o taua i lalo le tele o polokalame fa'aleleia o le PLA:

1.PLA/PCL fa'afefiloi suiga
PCL, po'o le polycaprolactone, ose mea e mafai ona fa'aleagaina ma lelei le biocompatibility, faigata ma le malosi malosi.
O le fa'afefiloi ma le PLA e mafai ona fa'aleleia atili ai le malosi fa'amalosi o le PLA.
Na maua e le au suʻesuʻe e mafai ona pulea meatotino e ala i le puleaina o le fua faatatau o le PCL i le PLA.Pe a o'o i le 7:3 le tele o fua faatatau o le PLA i le PCL, sa maualuga atu le malosi fa'amalosi ma le fa'aogaina o mea.
Ae ui i lea, e faʻaitiitia le malosi i le faʻateleina o le pore diameter.
Ole mea ole PLA/PCL e le'o'ona ma e mafai ona fa'aoga ile atigipusa vascular la'ititi le lautele.

mea5

2.PLA/PBAT fa'afefiloi suiga

O le PBAT o se mea faʻaleagaina, o loʻo i ai le faʻaleagaina o le polyester aliphatic ma le faigata o le polyester aromatic.E mafai ona faʻaleleia atili le maʻaleʻale o le PLA pe a maeʻa faʻafefiloi ma le PLA.

meafaitino6

O suʻesuʻega o loʻo faʻaalia ai o le faʻateleina o mea o loʻo i totonu o le PBAT, o le faʻaitiitia o le porosity o le mea tatala-pu (o le porosity e sili ona maualuga pe a oʻo i le 20%) o le PBAT, ma faʻateleina le faʻalauteleina o le gau.
O le mea e malie ai, e ui lava o le faʻaopoopoga o le PBAT e faʻaitiitia ai le malosi o le PLA, ae o loʻo faʻateleina pea le malosi o le PLA pe a faʻapipiʻiina i mea matala.

3.PLA/PBS fa'afefiloi suiga

O le PBS o se mea e mafai ona faʻaogaina, o loʻo i ai mea faʻainisinia lelei, faʻafefeteina lelei o le vevela, fetuutuunai ma gafatia gaioiga, ma e latalata tele i mea PP ma ABS.
O le fa'afefiloi o le PBS ma le PLA e mafai ona fa'aleleia atili ai le gaogao ma le fa'agaioiina o le PLA.
E tusa ai ma suʻesuʻega, pe a oʻo i le aofaʻi o le PLA: PBS o le 8: 2, o le aʻafiaga atoatoa o le sili lea;afai e faʻaopoopoina le PBS i le sili atu, o le a faʻaitiitia le porosity o mea matala-pu.

4.PLA / BIOactive tioata (BG) faʻatumu suiga

I le avea ai o se mea tioata bioactive, o le BG e masani lava ona aofia ai le silicon sodium calcium phosphorus oxide, lea e mafai ona faʻaleleia atili ai le masini ma le bioactivity o le PLA.

Faatasi ai ma le faateleina o le BG anotusi, o le modulus tensile o mea tatala-pu na faateleina, ae o le malosi tensile ma elongation i le malologa na faaitiitia.
Pe a 10% le anotusi BG, o le porosity o mea tatala-pu e sili ona maualuga (87.3%).
A oʻo atu le BG i le 20%, o le malosi faʻamalosi o le tuʻufaʻatasi e sili ona maualuga.
E le gata i lea, o le PLA / BG composite porous material e mafai ona teu ai le osteoid apatite layer i luga ma totonu i totonu ole tino faʻataʻitaʻiina, lea e mafai ona faʻaosoina le toe faʻafouina o ponaivi.O le mea lea, o le PLA / BG e mafai ona faʻaaogaina i mea faʻapipiʻi ponaivi.


Taimi meli: 14-01-22