• itulau_ulu_bg

Mafua'aga Ma Fofo o Peni Ma Pores i Oloa Fa'asu'iina

I le fa'agasologa o le gaosiga o oloa, o pa'u o oloa ma pores o fa'alavelave fa'aletonu e masani ona tupu.O le palasitika ua tui i totonu o le limu e faʻaitiitia le voluma aʻo maalili.E muamua ona maaa le pito i luga pe a maalili muamua, ma fa'apupulaina i totonu.

O le indentation o le vaega malulu lemu o le pulu i le itu o le fa'aitiitiga o le concave luga;O le mea e taʻua o le stoma e faʻatatau i mea o loʻo i totonu o le limu e faʻamalosi mai luga, lea e le lava mo le aofaʻi atoa o le limu.Ona o lenei mafuaʻaga, o pu i le vacuum state e gaosia, lea e masani ona tupu i vaega mafiafia o le oloa ma le faʻatumu o le taulaga.

O meafaitino e maualuga le fa'aiti'itia e faigofie fo'i ona fa'amau.Pe a suia le tulaga faʻavae e faʻaumatia ai le indentation, e tatau ona seti le tulaga faʻatulagaina i le itu o le faʻaitiitia.O lona uiga, o le vevela o le vevela ma le paʻu o le paʻu o le paʻu o le vevela, faʻateleina le mamafa o tui, ae e tatau ona maitauina e mafai ona mafua ai le faʻalavelave i totonu.

Ona o le indentation e inconspicuous, o lea e le afaina ai le foliga mai o le faagasologa i le limu i corrosion, e pei o striated, granular ma isi.

O le fa'aitiitia o le vevela e fa'aitiitia ai le fa'auma e aoga fo'i pe a fai o le mea fa'ameamea e fa'a'a'afia polystyrene HIPS (se ituaiga polystyrene PS).Ae o le taimi lava e tupu ai se maʻi i nei metotia, e faigata ona toe faʻaleleia le oloa faʻalelei.

O oloa manino ma pu ea o se faʻafitauli, o oloa faʻamalama ma pu ea e leai ni faʻalavelave e faʻaoga ma e le tatau ona vaʻaia i totonu o le oloa.

Ona o le vai ma volatiles gaosia e le stomata, e masani ona salalau i vaega uma o le oloa, o foliga o le stomata e masani lava laiti.

13

Muamua, o le fofo

Fa'atopetope: fa'atuputeleina le mamafa o le tui, fa'alautele le taimi e taofi ai le tui, fa'aitiitia le vevela o le paelo ma le vevela o le vevela, susu ma mea e mafua mai i mea e tatau ona mamago atoatoa, i le nofoaga o le fa'amalo fa'amalosi.

Puupuu: Faatumu le pito pito i luga o loʻo fai ai le faʻailoga.O le mea e fai ai le omo, e mafiafia le mea pe a ui atu i le vaapiapi.

Umi taimi: le eseesega mafiafia o oloa mamanu e tatau ona matua aloese mai ai.Fa'afaigofie ona maua le fa'amalosia o le nifo, o foliga umi ma vaapiapi e tatau ona pu'upu'u pe a mafai.E tatau ona faateleina le faitotoa, alavai autu, shunt, pu pu.Fa'alelei fa'asu.

Lona lua, mataupu faasino

1 fa'alumaina fa'alumaina o mea tetele indentation e tele fo'i, e pei o le polyethylene PE, polypropylene PP, e tusa lava pe umi se fa'amalosia, o le a maua ai le fa'ailoga.

Meafaitino

Fuafua fa'aitiitia limu

PS

0.002 ~ 0.006

PP

0.01 ~ 0.02

PE

0.02 ~ 0.05

2. Pe a faʻaitiitia le vevela i le leai o ni paʻu, pe a fai o mea i totonu o le gaʻo o loʻo i ai pea i lalo o le mamafa, e tatau ona manatu e leai ni dents o le a gaosia.O le mamafa o mea o loʻo siomia ai le limu i totonu o le limu, o lona uiga, o le mamafa faʻamalosi, e le o soʻo se mea.

Latalata i le faitotoa vaega o le mamafa e maualuga, pe afai o le mea lautele pito, ona o le fesiitaiga o le mamafa i tulimanu uma, latalata i le faitotoa ma ese mai le faitotoa o le eseesega o le mamafa ma le mamafa atoa pe a faatusatusa i se eseesega itiiti o le a le maua dents, e mafai foi ona maua e leai se toega i totonu oloa popole.

Pe a tafe atu nisi mea i se nofoaga faigata, o loʻo i ai le maualuga o le mamafa i lenei nofoaga, ma faʻaitiitia le mamafa i isi nofoaga, e mafua ai ona paʻu.O lenei vaega o le maualuga o le mamafa o totoe o le mamafa i totonu o le oloa e tele foi.I le tulaga lelei, e sili atu le suavai o meafaitino pe a siitia le vevela o meafaitino ma le vevela o le mate, ma o le tui i le tulaga o le mamafa o le mamafa e maualalo foi.

3. I le suiga o le faia o tulaga, o le tuufaatasiga o le vevela, mamafa ma le taimi e tatau ona faia i luma o le laulau, ina ia iloa ai taunuuga.Muamua lava, pe a umi le taimi, e faigofie ona iloa suiga laiti uma i le mamafa.E tatau ona maitauina o taunuuga e maua pe a suia le vevela e tatau ona gaosia pe a maeʻa le tui ma pe a maeʻa le pa'ū o le vevela.

4. Ina ia iloa ai mafuaaga e mafua mai i pores, pe afai o le mataituina o le pulupulu o oloa palasitika i totonu o le limu e vave pe a maeʻa le malulu, pe a oʻo ina faʻafuaseʻi le faʻafefe, o le tele lava o se faʻafitauli faʻapitoa, pe a maeʻa le malulu. , e a'afia i le limu po'o tulaga tui.


Taimi meli: 03-11-22