• itulau_ulu_bg

Aafiaga o le vevela o le limu i luga o le lelei o le pulea o vaega o tui tui

O le vevela o le limu e fa'atatau i le vevela o le pito i luga o le lua e fa'afeso'ota'i ma le oloa i le faiga o tui.Ona e aafia tuusaʻo ai le fua faatatau cooling o le oloa i totonu o le lua mold, lea e i ai se aafiaga tele i le faatinoga i totonu ma foliga lelei o le oloa.

1. Aafiaga o le vevela vevela i foliga o oloa.

O le maualuga o le vevela e mafai ona faʻaleleia atili ai le suavai o le resini, lea e masani ona faʻafefeteina ma susulu le pito i luga o le oloa, aemaise lava le faʻaleleia atili o le matagofie o le fiber tioata faʻamalosia oloa resini.I le taimi lava e tasi, e faʻaleleia ai foi le malosi ma foliga o le laina fusi.

Ae mo le mata ua togitogia, afai e maualalo le vevela, e faigata i le liusuavai ona faʻatumu le aʻa o le meaʻai, lea e faʻaalia ai le iila o le oloa, ma o le "fesiitaiga" e le mafai ona oʻo atu i le tino moni o le faʻafefe. .E mafai ona maua le aafiaga lelei etching e ala i le faateleina o le vevela vevela ma mea vevela.

Vaega Fa'apipi'i tui1

2. Aafiaga i luga o le faʻalavelave i totonu o le oloa.

O le fa'atupuina o le fa'alavelave fa'alotoifale e mafua ona o le fa'aitiitia o le vevela i le taimi o le fa'amaluluina.Pe a fausia le oloa, o lona malulu e faasolosolo malie lava mai le pito i luga i totonu, ma muamua faʻafefe ma faʻamaʻaʻa, ona faasolosolo malie atu lea i totonu.I lenei faagasologa, o le atuatuvale i totonu e gaosia ona o le eseesega i le saoasaoa o le faʻaitiitia.

Pe a sili atu le mamafa o loʻo totoe i totonu o le vaega palasitika nai lo le faʻatapulaʻaina o le resini, poʻo lalo ifo o le tafia o se siosiomaga vailaʻau, o le a tupu i luga o le pito i luga o le vaega palasitika.O le suʻesuʻega o le PC ma le PMMA transparent resin o loʻo faʻaalia ai o loʻo totoe le faʻalavelave i totonu o le pito i luga e faʻapipiʻiina ma o le pito i totonu e faʻalautele.

O le mamafa o le compressive i luga e faalagolago i lona tulaga malulu i luga, ma o le malulu malulu e faʻamalo vave ai le resini uʻamea, lea e faʻatupuina ai mea faʻapipiʻi e maua ai le maualuga o le mamafa i totonu.

O le vevela vevela o le tulaga sili lea e pulea ai le faʻalavelave i totonu.Afai e suia teisi le vevela vevela, o le a matua suia le mamafa o loʻo totoe i totonu.I le tulaga masani, o le faʻamalosia o totonu o oloa taʻitasi ma resin o loʻo i ai lona pito maualalo o le vevela.Pe a fausia se pa manifinifi po o le tafe mamao mamao, o le vevela vevela e tatau ona maualuga atu nai lo le laʻititi o le faʻaogaina lautele.

Vaega Fa'apipi'i tui2

3. Fa'aleleia le fa'atauina o oloa.

Afai o le mamanu o le faiga malulu o le limu e le talafeagai pe le lelei le pulea lelei o le vevela, ma e le lava le malulu o vaega palasitika, o le a mafua ai ona paʻu vaega palasitika.

Mo le puleaina o le vevela o le pusa, o le eseesega o le vevela i le va o le lelei ma le leaga, o le fatu ma le puipui puipui, o le puipui puipui ma le mea faʻapipiʻi e tatau ona fuafua e tusa ai ma uiga faʻatulagaina o oloa, ina ia pulea. le fa'amalieina o le fa'aitiitia o vaega ta'itasi o le fa'ailoga.ina ua uma demoulding, o le vaega palasitika matele atu e punou i le itu traction ma le maualuga o le vevela, ina ia offset le eseesega shrinkage aoaoga ma aloese mai le warping vaega palasitika e tusa ai ma le tulafono aoaoga.Mo vaega palasitika ma foliga tutusa atoatoa ma le fausaga, e tatau ona tausisia le vevela o le limu e tusa ai, ina ia paleni le malulu o vaega taitasi o le vaega palasitika.

4. A'afia le fa'aitiitiga o le oloa.

O le maualalo o le vevela vevela faʻavaveina le molecular "tulaga faʻamaisa" ma faʻateleina le mafiafia o le faʻamaʻi aisa o le liusuavai i totonu o le gaʻo, ae o le maualalo o le vevela vevela e taofia ai le tuputupu aʻe o le crystallization, ma faʻaitiitia ai le faʻafefeteina o oloa.I se isi itu, pe a maualuga le vevela, o le liusuavai e malu malie, o le taimi malolo e umi, o le tulaga faʻatulagaina e maualalo, ma e aoga i le tioata, ma o le faʻaitiitia moni o le oloa e sili atu.

5. Aʻafia le vevela vevela vevela o le oloa.

Aemaise lava mo palasitika tioata, pe afai o le oloa e faʻapipiʻiina i lalo ifo o le vevela vevela, o le molecular orientation ma crystallization e vave faʻamaisa, ma o le filifili mole o le a toe faʻavasegaina ma faʻamataina i totonu o se siosiomaga maualuga maualuga poʻo tulaga lua gaioiga, lea e faʻaleagaina ai le oloa. pe sili atu foi le maualalo nai lo le vevela vevela (HDT) o mea.

O le auala saʻo o le faʻaaogaina lea o le vevela faʻafefeteina fautuaina e latalata i lona vevela tioata e faʻapipiʻi atoatoa ai le oloa i le tulaga o le tui tui ma aloese mai le faʻamaʻi ma le faʻasolosolo i le siosiomaga vevela maualuga.

I se upu, o le vevela vevela o se tasi lea o taʻiala sili ona pulea i le faʻaogaina o tui, ma o le iloiloga muamua foi lea i le mamanu mamanu.

O lona a'afiaga i le fa'atulagaina, fa'agaioiga lona lua ma le fa'aaogaina mulimuli o oloa e le mafai ona fa'atauaina.


Taimi meli: 23-12-22