• itulau_ulu_bg

PBAT e latalata i le atoatoa nai lo le tele o polymers Ⅱ

Joerg Auffermann, Ulu o le BASF biopolymers' Global Business Development team, fai mai: “O le aoga autu o le siʻosiʻomaga o palasitika faapalaga e oʻo mai i le iʻuga o latou olaga, aua o nei oloa e fesoasoani i le faʻaliliuina o otaota o meaʻai mai lapisi poʻo mea e faʻafefeteina i le toe faʻaaogaina o meaola.

I le aluga o tausaga, o le biodegradable polyester alamanuia ua ulufale i talosaga e ese mai i ata manifinifi.I le 2013, mo se faʻataʻitaʻiga, Le kamupani kofe Suiselani na faʻafeiloaʻi pusa kofe na faia mai le resin Basf Ecovio.

O se tasi o maketi o lo'o fa'atupula'ia mo mea a Novamont o mea'ai laulau e mafai ona pala, lea e mafai ona fa'afefiloi ma isi mea fa'aola.Fai mai Facco, ua leva ona maua le tipi i nofoaga e pei o Europa ua pasia tulafono faatonutonu e faʻatapulaʻa ai le faʻaogaina o palasitika faʻaoga tasi.

O tagata fou a Asia PBAT o loʻo ulufale atu i le maketi i le faʻamoemoe o le faʻatupulaia o le siʻosiʻomaga.I Korea i Saute, LG Chem o loʻo fausia se 50,000-tonne-per-year PBAT plant lea o le a amata gaosiga i le 2024 o se vaega o le $ 2.2bn faʻatumauina le faʻatupeina o fuafuaga i Seosan.SK Geo Centric (muamua SK Global Chemical) ma Kolon Industries o loʻo galulue faʻatasi e fausia se fale 50,000-ton PBAT i Seoul.O le Kolon, o le nailoni ma le polyester, e tu'uina atu tekinolosi gaosiga, ae o le SK e tu'uina atu mea mata.

asdad

O le PBAT auro rush na sili ona tele i Saina.OKCHEM, o se faʻasalalauga vailaʻau Saina, faʻamoemoeina le gaosiga o le PBAT i Saina e siitia mai le 150,000 tone i le 2020 i le tusa ma le 400,000 tone i le 2022.

Verbruggen va'aia le tele o aveta'avale tupe teufaafaigaluega.I le tasi itu, ua i ai se siʻitaga talu ai nei i le manaʻoga mo ituaiga uma o biopolymers.E utiuti le sapalai, o lea e maualuga ai le tau o le PBAT ma le PLA.

E le gata i lea, fai mai Verbruggen, o le malo o Saina o loʻo unaʻia le atunuʻu ina ia "tupu tele ma malosi" i bioplastics.I le amataga o le tausaga nei, na pasia ai le tulafono e fa'asa ai ato fa'atauga, straw ma mea e 'oti ai mea e le mafai ona fa'aleagaina.

Fai mai Verbruggen o le maketi PBAT e manaia i le au fai vailaʻau Saina.Ole tekonolosi e le faigata, aemaise lava mo kamupani e iai le poto masani ile polyester.

I le faʻatusatusaga, o le PLA e sili atu le faʻamalosia o tupe faavae.Aʻo leʻi faia le polymer, e manaʻomia e le kamupani le faʻafefeteina o le lactic acid mai se puna suka tele.Na taʻua e Verbruggen o Saina o loʻo i ai le "paʻu o le suka" ma e manaʻomia le faʻaulufaleina mai o carbohydrates."O Saina e le o se nofoaga lelei e fausia ai le tele o gafatia," o lana tala lea.

O lo'o fa'aauau pea e le au gaosi PBAT o lo'o iai nei ma ta'aalo fou a Asia.I le 2018, na maeʻa ai e Novamont se poloketi e toe faʻaleleia se fale gaosi PET i Patrika, Italia, e gaosia ai le polyester biodegradable.O le poloketi na faaluaina lona gaosiga o le polyester biodegradable i le 100,000 tone i le tausaga.

Ma i le 2016, na tatalaina ai e Novamont se laau e faia ai le butanediol mai le suka e faʻaaoga ai se tekonolosi faʻafefeteina na atiaʻe e Genomatica.O le 30,000 tone i le tausaga i Italia e na o le pau lea o lona ituaiga i le lalolagi.

Fai mai Facco, e foliga mai o le a gaosia e le au gaosi Asia PBAT se numera faatapulaaina o igoa o oloa mo talosaga tetele.“E le faigata.”Na ia fai mai.Novamont, i se faʻatusatusaga, o le a faʻatumauina lana fuafuaga o le tautuaina o maketi faʻapitoa.

Ua tali atu Basf i le tulaga o le fausiaina o le PBAT Asia e ala i le fausiaina o se fale fou i Saina, laiseneina lana tekinolosi PBAT i le kamupani Saina Tongcheng New Materials, lea e fuafua e fausia se fale gaosi oloa 60,000-ton / tausaga i Shanghai i le 2022. O le a faʻatau atu e Basf le fale gaosi oloa. oloa.

"O atinaʻe lelei maketi e faʻamoemoe e faʻaauau pea ma tulafono fou ma tulafono faatonutonu e faʻatonutonu ai le faʻaogaina o mea bioplastic i le afifiina, mulling ma ato," o le tala lea a Auffermann.O le fale fou o le a mafai ai e le BASF ona "faʻafetaui manaoga faʻatupulaia o le itulagi mai le lotoifale."

"O le maketi o loʻo faʻamoemoe e faʻaauau pea ona atinaʻe lelei ma tulafono fou ma tulafono faatonutonu e faʻatonutonu ai le faʻaogaina o mea faʻaola i totonu o le afifiina, mulling ma ato talosaga," o le tala lea a Auffermann.O le fale fou o le a mafai ai e le BASF ona "faʻafetaui le faʻatupulaia o manaʻoga i le itulagi".

I se isi faaupuga, o le BASF, lea na fatuina le PBAT toeitiiti atoa le kuata o le seneturi talu ai, o loʻo faʻatautaia ma faʻateleina pisinisi fou aʻo avea le polymer ma mea masani.


Taimi meli: 26-11-21